vrijdag 15 augustus 2008

Dag 2




Dag 2 dinsdag 12 augustus 2008

om zesuur was het windstil,helderelucht en nog schemer donker, de camping sliep nog. Nee toch niet zachtjes ging een rits open, een wat oudere man stak zijn hoofd buiten de tent, snoof even wat lucht naar binnen en in een paar minuten was hij gekleed, de tent werd stilletjes ingepakt, tassen op de fiets, tentje er bij, even doucen en scheren, nog een kopje koffie en weg was hij. Het bos was weer stil, een paar kampeerders draaiden zich nog even om in hun slaapzak, zich nog niet bewust van de wereld om zich heen.

Onze fietser reed vrolijk fluitend door de bollenvelden, Hillegom; Lisse Sassenheim zoals vroegert op school werd geleerd, er hoorden nog een aantal plaatsen in dit rijtje, ze werden klassikaal opgedreud en de bedoeling was dat je de plaatsen in je hoofd stampte en ze blindelings kon opnoem en en op de kaart kon aanwijzen. Ik heb het vroeger goed begrepen zo merk ik nu ik weet het nog steeds.
Toen onze oudere man nog jong was mocht hij achterop bij zijn vader naar het bloemencorso en jawel in Lisse. De weg heen achterop was lang, de terugweg met een bloemenkrans om je nek nog langer, je zit niet lekker meer, je hebt het om je heen wel gezien en plots valt het grote zwarte slot van de fiets op. Je speelt wat met het seuteltje, doet de schuif voorzichtig naar beneden en je kijkt hoe ver je kan gaan. plot besluit je heel ver te gaan en pats het slot zit dicht, het sleuteltje vliegt door de lucht en verdwijnt in het gras, op het zelfde moment sta je stil, met een dicht slot, verbogen spaken, de knopen vliegen je om de oren en je denkt beter een eind uit de buurt te kunnen gaan. Dus niet op je knieen in het gras het seuteltje zoeken. Dat herinner je op zo'n mooie ochtend in de bollenvelden. Op naar Leiden, dwars door de stad, langs een goede bakker die zuur kijkt maar het brood smaak er niet minder om.
Langs Cappele a/d ijssel, krimpen enz over veel rivieren met pontjes, langs Kinderdijk gefietst met veel molens en veel Japanners met fototoestellen, bussen vol. Ik was daar nog nooit geweest een hele belevenis vooral als je niet voor de molens komt, Door dordrecht, natuurlijk eerst per boot over het water, de weg kwijt raken, lang zoeken en uiyteindelijk de ANWB border richting Breda gevolgd. Forse wind tegen, de moerdijkbrug op een hele klim en als je boven bent wordt je zowat de brug weer afgeblazen. Toen ik foto's stond te nemen bewoog de brug onder mijn voeten als er een vrachtauto langs kwam. De brug af hiju bewoog mij een beetje te veel en het hek zag er niet solliede uit. Op naar de campingt onder de brug geen plaats, twee km verder zat er nog een camping, het waren er vijf en aan het ekinde van de middag telt dat best weer aan. Een veldje maar dat kon mij niet deren, even later n og een nman die uit Rotterdam kwam, hij bewonderde mijn uitrusting, hij had alles in een doosje onder de snelbinders, opblaasbaar blokker luchtbedje en een tentje van een doe het zelf zaak. Toen hij naar bed ging trok hinj wel buiten zijn sokken uit!!!!!!!!!!!!!

Groeten

Dirk

1 opmerking:

maca zei

An opportunity to change your life
In this perfect DVD movie.
It explained the integrity of our amazing products
And the business opportunities arising from it.
7 Day Free Trial
http://freedom.ws/shiou
You can also use this video,
within 10 minutes immediately began to establish their own lifetime guaranteed income!